Witam.
Nazywam się Jarek.
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem c4 z 90 roku. Pierwszy był firebird 9 lat temu teraz czas na chevi .
Nie będę chwalił się fotkami ponieważ auto.na odcień dzisiejszy wygląda średnio Ale przez okres zimowy liczę że to się zmieni
Miałem firebirda czwartek generacji z 96 roku auto z podstawowym silnikiem 3.4 litra w automacie. Demonem prędkości i sprintu nie był Ale dostojnie latał:). Autko większość życia i kilometrów spędzili prawdopodobnie na płycie lotniska w bazie amerykańskiej w Niemczech. Miało modulator sygnałów dźwiękowych i na dachu były ślady po kogutach plus jakieś radio w strodku. Zawieszenie stan bdb plus i to fabryczne. O przeszłości świadczyły dokumenty okupu od us army.
Powoli składam żelazo z plastiku Auto ma nowy lakier hamulce o regeneracji nowe felgi plus opony. Sprawna kolumna kierownicza bez luzow wraz z manetką. O takich pierdolach jak olej filtry świece nie wspominam bo to oczywiste.
Walczę z ABS, nie wiem jak zdiagnozować i poszukuje filtra obrotomierza. Z tymi dwoma usterkami mam problem.
Gdzie po za USA znajdę taki filtr?
Jest takie coś w c4 jak filt jakiś tam od obrotomierza. Dużo na ten temat piszą na forach usa. Szukam w PL ale nie mogę znaleźć. Filt znajduje się na przewodzie prowadzącym od aparatu zap. https://www.google.com/search?q=tachome ... jOaUsKKRAM
Co do ABS jakim skanerem. Auto z 90 roku, gniazdo diagnostyczne wymacałem ale czy to nie jest tylko do silnika? Tak słyszałem a ile w tym prawdy?
Ten filtr generalnie jest zbędny i jest po prostu zwykłym rezystorem, parametru nie pamiętam. Co niektóre Bosch'e ABS da się sprawdzić Snap-on i Launch. A tak to miernik i w parę chwil wiadomo co nie robi.
Wysłane z mojego Hammer_IRON_3 przy użyciu Tapatalka
Raczej nie jest to nie sam rezystor. Wydaje mi się że to filtr ktory ma wygładzić sinusoidę sygnalu do samego obrotomierza. Coś tam jeszcze jest więcej.
To jest zwykły ballast resistor. I wiesz co, dwa LT1 w mojej rodzinie jeżdżą bez nich. Wielu moich klientów jeździ bez nich, gdy kupujesz wiązki nowe są bez nich. Oczywiście są przypadki kiedy pewnie się przydają, ale ja jeszcze z takiego nie spotkałem. A robię ich sporo.
Wysłane z mojego Hammer_IRON_3 przy użyciu Tapatalka