Siema

Tutaj się witamy :)
Awatar użytkownika
Patryk

Re: Siema

Post autor: Patryk » 09 kwie 2013, 00:03

Fikol pisze:jak dobrze pamiętam to ją widziałem w akcji na torze, była szybka :D
opinie z warszatu też są o niej pozytywne

Wiec jest dobrze złożona do kupy :lol: ale mimo to fajne auto

Awatar użytkownika
Patryk

Post autor: Patryk » 09 kwie 2013, 00:23

Fikol pisze:
Michał pisze:Bez przesady, aż takie drogie nie są te elementy. Jeśli używany błotnik jest dobry to po co kupować nowy, czym mają się różnić prócz ceny. Poduchy nie są wystrzelone, auto jedzie prosto, nawet jeśli będę musiał wymienić drzwi i maskę dodatkowo to nie jest źle. Lakiernik wycenił malowanie na 5-6 tyś.
ja ci życzę jak najlepiej, mechanika wcale nie jest droga w naprawie, jaśki tak samo szczególnie kierowcy nawet z doliczeniem cewki, gorzej z pasażerem bo tam często idzie też kokpit i szyba

w PL jest słaby dostęp do nowych części w dobrych cenach, stad masa taniochy i używek :cry:

do używek (części) jakoś się nie przekonam, taka już moja natura :mrgreen:
Nie ma możliwości zeby poduszka rozwaliła szybe jest daleko odsunięta . Widziałem chyba z 5 wystrzelonych C5 ( sam też sobie poduszki wystrzeliłem :D ) i poduszka niczego nie uszkadza , wyskakuje bez problemu przez klapke. W C6 wiadomo - konsola do wymiany ale można obszyć skórą :twisted:

Awatar użytkownika
TastajBobra
4 PLAY
Auto:: C6Z06

Post autor: TastajBobra » 09 kwie 2013, 00:55

Aniu jak zapewne wiesz ksywy się nie wybiera, ja się dostaje z jakiegoś powodu ;) W sumie wysłałem posta z opisem ale coś nie poszło, może i lepiej. Dlatego teraz w skrócie, może na Wenus oznacza to co innego ale na Marsie zdecydowanie jedno. Paradoksalnie hasło poszło od osoby z Wenus, później to już była chwila jak się rozeszło i tak zostało. Mam nadzieję, że Nick jest jednoznaczny już również dla ciebie.

Michał, jednak sprowadzenie auta nie wchodzi w grę. Przeliczając koszt całego auta w stanach z opłatami, zakładamy, że bez przygód (posiłkuję się stroną: http://www.carsforsale.com/used_cars_fo ... t_Corvette" onclick="window.open(this.href);return false; ), zaoszczędziłeś około 25-40k zł, co jest wynikiem niezłym, wartym przemyślenia. Jednak ciągle jest nasz rynek, może bardzo ograniczony ale jednak jakieś auta się pojawiają, nawet przy cenach z kosmosu, interes jest już średnio opłacalny. Faktem jest, że wiesz jak auto było uderzone i naprawiasz dla siebie, możesz doglądać tematu. Niemniej jednak, ciągle możesz się łudzić, jest promil szansy, że u nas też trafisz auto w rozsądnych pieniądzach z małymi przygodami. Dla mnie oszczędności są bliskie zeru, temat nie warty Zachodu. Szukanie części, załatwianie, później czegoś nie ma, musisz ściągać ze stanów, ja tak to widzę. To nie felgi czy doładowanie to brak 1/4 przy dobrych wiatrach 1/5 auta.

Awatar użytkownika
Pafu
Z06 Addicted
Auto:: C6 Z06 BLACK LSX
Kontakt:

Post autor: Pafu » 09 kwie 2013, 01:07

Hej,

Auto najlepiej sprawdzić w sprawdzonych warsztatach - tu masz pewność że ktoś się zna na marce i nie wciśnie Ci ściemy .
W Warszawie możesz uderzyć do Grzenia z HPG Łomianki - napewno dostaniesz rzetelną ocenę stanu auta -a i w razie czego masz już miejsce gdzie usuniesz wszystkie usterki :D

Jak znajdziesz coś dalej od Warszawy daj znać podpowiemy gdzie je sprawdzić.

Zastanawiam się czy Skunio już sprzedał swoją Vettę - z tego co pamiętam miał/ma dobrze utrzymaną furę w dobrej kasie tyle że cabrio- galeria jest na forum
a i chyba jeszcze jedna czarna C5 w manualu - pięknie utrzymana jest/albo bedzie niedługo na sprzedaż bo ktoś szuka C6 Z06 :D

Awatar użytkownika
TastajBobra
4 PLAY
Auto:: C6Z06

Post autor: TastajBobra » 09 kwie 2013, 01:36

Pafu,

dzięki za info. HPG na pewno odwiedzę i pewnie tam będę serwisował, w Łomiankach często jestem bo jest tam również tor do motocrossu ;) więc wygląda na to, że Łomianki, będą moją mekką.

Niestety cabrio odpada, kojarzy mi się z nowobogackimi cwaniaczkami lub Panami w podeszłym wieku. A ta druga? Rocznik też ma znaczenie, raczej nie kupię starszej niż 2003.

Awatar użytkownika
aro
Auto:: Vette '79
Kontakt:

Post autor: aro » 09 kwie 2013, 10:21

TastajBobra pisze: Niestety cabrio odpada, kojarzy mi się z nowobogackimi cwaniaczkami lub Panami w podeszłym wieku. A ta druga? Rocznik też ma znaczenie, raczej nie kupię starszej niż 2003.
Skunio słyszałeś, jesteś starszym Panem :lol:
The tendency is to push it as far as you can.
Vetta '79, cammed C4 LT1, anthracite wrapped, C5 front brakes.
C3 for sale :( --> KLIK!!!

Awatar użytkownika
Michał
Auto:: Chevrolet Corvette C5 Convertible

Post autor: Michał » 09 kwie 2013, 11:17

Oczywiście że przy dzisiejszym kursie dolara, sprowadzanie auta w całości z USA jest nieopłacalne. Nie kupiłem auta na Polskim rynku tylko ze względu priorytetów kolorystycznych wnętrza i lakieru. Tak jak pisałem, nie kręcą mnie osiągi ani możliwości tego auta, tylko jego wygląd. Auto kupiłem do jazdy a nie do wyścigów dlatego też automat a nie manual. I żebym nie został źle zrozumiany auto nie będzie również do "lansu", tylko do przynoszenia mi radości że spełniłem swoje marzenie. Będę je mył, głaskał, spał w nim itd. :lol: Tak przynajmniej twierdzi moja żona która obawia się iż spadnie na drugie miejsce w rankingu. :D

Awatar użytkownika
Maciekkk
Auto:: 1980 vette

Post autor: Maciekkk » 09 kwie 2013, 12:02

I to jest najważniejsze by realizować swoje marzenia. Miałem podobnie z C3, zawsze chciałem ja mieć, teraz kolej na C6.
C3 1980 383

Awatar użytkownika
Anna
Pani nauczyciel
Auto:: C6 Z06, C4`87, C3`76 Stingray

Post autor: Anna » 09 kwie 2013, 12:13

Patryk pisze:
Fikol pisze: W Polsce warta uwagi jest czarna po Katech, ale trzyma mocno cene :(
Skąd ten wniosek że warta uwagi ? Wszystko zależy na jakiej ramie złożył :D
Patryk pisze:Wiec jest dobrze złożona do kupy :lol: ale mimo to fajne auto
Patryk piszesz to, bo dobrze znasz auto? czy tworzysz legendę?
Obrazek
Obrazek
She took my heart... I think she took my soul...

Awatar użytkownika
Andrzej5700
Auto:: '79 '90 '90 '91 '91 '03 '03

Post autor: Andrzej5700 » 09 kwie 2013, 16:45

Patryk pisze:
Fikol pisze:
Michał pisze:Bez przesady, aż takie drogie nie są te elementy. Jeśli używany błotnik jest dobry to po co kupować nowy, czym mają się różnić prócz ceny. Poduchy nie są wystrzelone, auto jedzie prosto, nawet jeśli będę musiał wymienić drzwi i maskę dodatkowo to nie jest źle. Lakiernik wycenił malowanie na 5-6 tyś.
ja ci życzę jak najlepiej, mechanika wcale nie jest droga w naprawie, jaśki tak samo szczególnie kierowcy nawet z doliczeniem cewki, gorzej z pasażerem bo tam często idzie też kokpit i szyba

w PL jest słaby dostęp do nowych części w dobrych cenach, stad masa taniochy i używek :cry:

do używek (części) jakoś się nie przekonam, taka już moja natura :mrgreen:
Nie ma możliwości zeby poduszka rozwaliła szybe jest daleko odsunięta . Widziałem chyba z 5 wystrzelonych C5 ( sam też sobie poduszki wystrzeliłem :D ) i poduszka niczego nie uszkadza , wyskakuje bez problemu przez klapke. W C6 wiadomo - konsola do wymiany ale można obszyć skórą :twisted:

od siebie dodam ze w C5 poducha pasażera czesto uszkadza kokpit ,deske rozdzielczą -(raczke pasazera nad poduchą) poprostu delikatnie pęka,
a co do uszkodzenia szyby też nie słyszalem i nie widziałem takiego przypadku
'91 Z07 Supercharger ... '91 ZR-1 ... '03 Z06 Ls7

ODPOWIEDZ