Rezonans jest zawsze jak się kombinuje z wydechem , w serii jest normalnie.czarny pisze:To pewnie jak kupie swoja C5 mozna zrobic jakiegos mini spota w okolicy
A powiedzcie mi na dluzsze trasy na seryjnym wydechu auto jest znosne jesli chodzi o halas w srodku? Tzn nie chodzi tu o bulgot V8 bo to to akurat przyjemny "halas" ale czy nie ma w srodku dudnienia czy rezonansu ktory rozwala glowe tak ze nie da sie normalnie w srodku rozmawiac w przelotach poza terenem zabudowanym?
Witam maniaków :)
- Patryk
Re: Witam maniaków :)
- smerf
- Auto:: Corvette C5-coupe/manual-wersja Europa
Wydech seryjny to jest bajka w środku cisza , plus Magnetic Ride Control, wtedy można trasy jeżdzić, wszelkie mody w tym zakresie to jest porażka, ---pozdr. ..
Galeria zdjęć C5 http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
- tatoo
- Auto:: Z06
e tam porażka. Ja wywaliłem tłumiki i przy normalnej jeździe nie ma tragedii
Pozdrawiam tatoo
-
Wczesniej mialem S2000 i zakupilem do niej podwojny wydech Invidia N1 ktory wypluwa prawie 130dB i uwierzcie mi kazde dotkniecie pedalu gazu sprawialo ze w srodku bylo jak w odrzutowcu, mega mega huk rozrywajacy glowe...na miasto ok, ale po za miastem zabijal uszy, tak ze czlowiek wychodzil z auta jak oguszony z klujacymi z bolu bebenkami. Nie polecam.
W C5 jest zupelnie inna bajka, mysle ze az takiej tragedii nie ma, moze bede mial okazje gdzies posluchac na zywo to sam sie przekonam ale jestem pewien ze byloby lepiej i bardziej przyjemnie bo na pewno buczenia jak w S2000 tu nie bedzie.
W C5 jest zupelnie inna bajka, mysle ze az takiej tragedii nie ma, moze bede mial okazje gdzies posluchac na zywo to sam sie przekonam ale jestem pewien ze byloby lepiej i bardziej przyjemnie bo na pewno buczenia jak w S2000 tu nie bedzie.
- Lukas134
- Auto:: Corvette C4 89 & C6 06
No tu V8 wiec praca silnika całkiem inna seryjna C5 można jeździć wszędzie bez problemu bo jest cicho chodzi jak wykastrowane v8 dopiero po zrobieniu dobrego wydechu jest muzyka dla uszu, No ale wiadomo jest głośniej
- Lopez
Seryjny wydech jest słaby. Można wrzucić coś, co poprawia brzmienie i nie jest przesadnie głośne.
-
Dokladnie, wszystko kwestia indywidualnych upodoban i odsluchow, w trasy pewnie tez mozna cos zmodzic co dobrze gada i nie meczy uszu, chociaz "klepanie" prawie 6l V8 to poezja dla uszu
A co na zywo jest bardziej znosne Corsa czy Borla?
- zietek
- Auto:: corvette C4
- Kontakt:
sa rozne modele corsa i borla, wiec i dzwiek wydobywajacy sie z nich bedzie rozny,czarny pisze:Dokladnie, wszystko kwestia indywidualnych upodoban i odsluchow, w trasy pewnie tez mozna cos zmodzic co dobrze gada i nie meczy uszu, chociaz "klepanie" prawie 6l V8 to poezja dla uszu
- Lopez
Borla ma kilka poziomów głośności, corsa chyba jednak głośniej drze mordę. Fajną opcją jest zrobienie układu wydechowego na zamówienie, ale to dość wysokie koszta całości.
- Lukas134
- Auto:: Corvette C4 89 & C6 06
Oprócz kolektorów to myśle, ze taniej wychodzą robione niz Borla Corsa itd
- Nordini
- Toxic Boy
- Auto:: C5R club coupe/convertible
to zależy kto i jak robi, ja mam tylne tłumiki robione na indywidualne zamówienie , a cenowo wyszły tak samo jak Borla Corsa
Ryzyko uszczęśliwia !
Everything I do, I do it BIG
Everything I do, I do it BIG
-
Trzeba poprostu samemu odsluchac, bo kazdy ma inne upodobania.
W Poznaniu jakies spoty sie moze odbywaja, bo z tego co widze w tamtejszym dziale to raczej slabo, a z checia podjechalbym poogladac i porozmawiac z wlascicielami.
W Poznaniu jakies spoty sie moze odbywaja, bo z tego co widze w tamtejszym dziale to raczej slabo, a z checia podjechalbym poogladac i porozmawiac z wlascicielami.