Witam maniaków :)
-
Witam maniaków :)
Czesc, zarejestrowalem sie na tym forum poniewaz chce blizej poznac ten model, glownie interesuje mnie C5. Ogolnie poczytalem juz troche w powitalni i ciesze sie niezmiernie ze z moim budzetem moge startowac do poszukiwan, a z tego co widze na polskim rynku raczej to bedzie tzw. "wyscig szczurow" bo obecnie stoja dwie, a nie wiem czy ktoras byla juz omawiana na forum.
- tatoo
- Auto:: Z06
- Patryk
Re: Witam maniaków :)
Mój szczur będzie najmocniejszy , za miesiąc dołącze ze swoją do tego towarzystwaczarny pisze:Czesc, zarejestrowalem sie na tym forum poniewaz chce blizej poznac ten model, glownie interesuje mnie C5. Ogolnie poczytalem juz troche w powitalni i ciesze sie niezmiernie ze z moim budzetem moge startowac do poszukiwan, a z tego co widze na polskim rynku raczej to bedzie tzw. "wyscig szczurow" bo obecnie stoja dwie, a nie wiem czy ktoras byla juz omawiana na forum.
- cyvik
Witamy. Czytaj. Sporo tu do czytania
-
Ale pewnie juz budzet nie tenPatryk pisze:Mój szczur będzie najmocniejszy , za miesiąc dołącze ze swoją do tego towarzystwa
Swoja droga jezdzi tu jakas C5 z forum w Poznaniu lub okolicach?
Wczesniej mialem Honde S2000, wiem ze inna bajka, ale sprzedalem po roku glownie ze wzgledu na to ze jest relatywnie droga (55tys) a wyglada na zywo jakby kosztowala max 30tys bo to honda...a wiadomo jakie sa opinie o hondziarzach.
Chcialem kupic Bmw 645i, potem M3 E46, potem na dlugo utkwil mi pomysl zakupu 350z lub G35, ze wzgledu na bardziej egzotyczny wyglad i te 300koni pod maska z wolnossacej V6, ale jak zobaczylem ze w granicach mojej bylej hondy moge miec Corvette C5 to oniemialem banan z kazdym kolejnym filmikiem na YT i z kazda kolejna galeria zdjec nie schodzil mi z twarzy, tym bardziej ze auta potrzebuje na weekendowe wypady za miasto i wyjazd nad morze.
- Michał
- Auto:: Chevrolet Corvette C5 Convertible
Witaj, to mojaczarny pisze: Swoja droga jezdzi tu jakas C5 z forum w Poznaniu lub okolicach.
- Tomasz
- Auto:: C3 Conv ,C5 Conv Ls1,C6 Z06 LSX
- Kontakt:
Cześć , powodzenia w poszukiwaniach
- Marcus
- Auto:: C6 Z06, C7 Z06/Z07
Witaj - życzę wytrwałości w poszukiwaniach Twojej wymarzonej Vetki
- smerf
- Auto:: Corvette C5-coupe/manual-wersja Europa
Kupuj BMW 650 i napisz jak to chodziczarny pisze:Ale pewnie juz budzet nie tenPatryk pisze:Mój szczur będzie najmocniejszy , za miesiąc dołącze ze swoją do tego towarzystwa
Swoja droga jezdzi tu jakas C5 z forum w Poznaniu lub okolicach?
Wczesniej mialem Honde S2000, wiem ze inna bajka, ale sprzedalem po roku glownie ze wzgledu na to ze jest relatywnie droga (55tys) a wyglada na zywo jakby kosztowala max 30tys bo to honda...a wiadomo jakie sa opinie o hondziarzach.
Chcialem kupic Bmw 645i, potem M3 E46, potem na dlugo utkwil mi pomysl zakupu 350z lub G35, ze wzgledu na bardziej egzotyczny wyglad i te 300koni pod maska z wolnossacej V6, ale jak zobaczylem ze w granicach mojej bylej hondy moge miec Corvette C5 to oniemialem banan z kazdym kolejnym filmikiem na YT i z kazda kolejna galeria zdjec nie schodzil mi z twarzy, tym bardziej ze auta potrzebuje na weekendowe wypady za miasto i wyjazd nad morze.
Galeria zdjęć C5 http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Nie ma mowy, bmw odpada, po tym jak przyszla mi na mysl C5, juz nic innego mi do glowy nie wejdzie
Czy czarna z allegro cabrio ktora aktualnie jest wystawiona byla juz gdzies omawiana na forum? Cos mozecie po zdjeciach chociazby powiedziec? I co myslicie o tego typu lampach zamiast otwieranych? Jest to lepsze czy gorsze rozwiazanie?
Czy czarna z allegro cabrio ktora aktualnie jest wystawiona byla juz gdzies omawiana na forum? Cos mozecie po zdjeciach chociazby powiedziec? I co myslicie o tego typu lampach zamiast otwieranych? Jest to lepsze czy gorsze rozwiazanie?
-
- Auto:: Corvette C5
Cały urok C5 w lampach otwieranych. Ostatni model z takim rozwiązaniem. Te allegrowe to wiocha.
- zietek
- Auto:: corvette C4
- Kontakt:
czarny pisze:Nie ma mowy, bmw odpada, po tym jak przyszla mi na mysl C5, juz nic innego mi do glowy nie wejdzie
kiedys byla moja
- VenomVette
- Auto:: Mercedes W124 Coupe E320 (manual Getrag)
teraz jest ok 70 km ode mnie, rok temu widziałem na żywo na mieście
- Shog80
- Auto:: C5 stroker 403"
Witam, wytrwałości w szukaniu. Jak jesteś z Poznania lub okolic to możemy się jakoś zgadać na rundkę ,ale ja swoją odbieram dopiero w marcu
-
A czy przerobka allegrowych lamp na zwykle otwierane jest jakas skomplikowana i jaki jest koszt takich lamp? bo widze u nas raczej ich nie dostane..
Shog80, cos przy swojej modzisz ze dopiero w marcu bedzie u Ciebie? Do Poznania mam godzinke drogi.
Shog80, cos przy swojej modzisz ze dopiero w marcu bedzie u Ciebie? Do Poznania mam godzinke drogi.
- Shog80
oj sporo, kompleksowo silnik ,w sumie z mojego zostanie tylko blok i to wytulejowany na większe tłoki, zakładam strokera 402" ,góra cała zmieniona, więc można powiedzieć że zupełnie inny silnik
-
To pewnie jak kupie swoja C5 mozna zrobic jakiegos mini spota w okolicy
A powiedzcie mi na dluzsze trasy na seryjnym wydechu auto jest znosne jesli chodzi o halas w srodku? Tzn nie chodzi tu o bulgot V8 bo to to akurat przyjemny "halas" ale czy nie ma w srodku dudnienia czy rezonansu ktory rozwala glowe tak ze nie da sie normalnie w srodku rozmawiac w przelotach poza terenem zabudowanym?
A powiedzcie mi na dluzsze trasy na seryjnym wydechu auto jest znosne jesli chodzi o halas w srodku? Tzn nie chodzi tu o bulgot V8 bo to to akurat przyjemny "halas" ale czy nie ma w srodku dudnienia czy rezonansu ktory rozwala glowe tak ze nie da sie normalnie w srodku rozmawiac w przelotach poza terenem zabudowanym?
- Shog80
ja miałem inne końcówki z ostatnimi puszkami i było rewelacyjnie, teraz będzie cały 1 7/8" na longtube bez katów więc może być głośno
-
- Auto:: 4x4
"Wczesniej mialem Honde S2000, wiem ze inna bajka, ale sprzedalem po roku glownie ze wzgledu na to ze jest relatywnie droga (55tys) a wyglada na zywo jakby kosztowala max 30tys bo to honda...a wiadomo jakie sa opinie o hondziarzach"
No więc muszę nieco zgasić Twój optymizm bo ta opinia jak również cena Hond okazuje się jednak prawdopodobnie uzasadniona. Otóż miałem C6 w sumie bardzo szczęśliwie 3 lata niemniej przy sprzedaży przy przebiegu zaledwie 54tys spec od Corvet wyłapał takę masę usterek że po prostu zdębiałem. Począwszy od wybitych wszystkich 4 końcówek, poprzez luźne stabilizatory, cieknącą miskę itd,itd że przysiadłem! Przy okazji dzięki temu Panu usłyszałem taką listę słabych punktów tego modelu że później poszedłem do McDonalds napić się coli.
Wcześniej jeździłem Civicem po tych samych drogach z podobną techniką jazdy i pierwsza ale to pierwsza i to jedna końcówka zaczęła "pukać" przy 197 tys km!!! Do dziś pozostałe 3 są sprawne auto ma 265tys km miska i silnik suchuteńkie. Szkoda w ogóle porównywać jakość tych dwóch marek choć Honda to przecież żaden premium tylko japońskie auto dla ludu.
Tak więc.....hmm...ja muszę w każdym razie ochłonąć...
No więc muszę nieco zgasić Twój optymizm bo ta opinia jak również cena Hond okazuje się jednak prawdopodobnie uzasadniona. Otóż miałem C6 w sumie bardzo szczęśliwie 3 lata niemniej przy sprzedaży przy przebiegu zaledwie 54tys spec od Corvet wyłapał takę masę usterek że po prostu zdębiałem. Począwszy od wybitych wszystkich 4 końcówek, poprzez luźne stabilizatory, cieknącą miskę itd,itd że przysiadłem! Przy okazji dzięki temu Panu usłyszałem taką listę słabych punktów tego modelu że później poszedłem do McDonalds napić się coli.
Wcześniej jeździłem Civicem po tych samych drogach z podobną techniką jazdy i pierwsza ale to pierwsza i to jedna końcówka zaczęła "pukać" przy 197 tys km!!! Do dziś pozostałe 3 są sprawne auto ma 265tys km miska i silnik suchuteńkie. Szkoda w ogóle porównywać jakość tych dwóch marek choć Honda to przecież żaden premium tylko japońskie auto dla ludu.
Tak więc.....hmm...ja muszę w każdym razie ochłonąć...
- Patryk
i ubrania po przejazdzce do prania chyba ze lubisz śmierdzieć spalinamiShog80 pisze:ja miałem inne końcówki z ostatnimi puszkami i było rewelacyjnie, teraz będzie cały 1 7/8" na longtube bez katów więc może być głośno