Witam!
-
Re: Witam!
witaj.silniki tpi sa fajne,sporo mocy nisko,tylko traca oddech powyzej 4500 obrotow.powodzenia w poszukiwaniach.
- cadillac46
Karoserii? Wiesz, że one są z tworzywa?adax pisze:Źle napisałem, miało być od 92 LT1
Co do stanu, najważniejsze dla mnie, żeby była bezwypadkowa, silnik, czy skrzynię zawsze można naprawić, a karoserii się już niestety idealnie nigdy nie wyprostuje...
- aro
- Auto:: Vette '79
- Kontakt:
w słowie karoseria nie jest zaszyte na stałe, że musi być ze stali...
The tendency is to push it as far as you can.
Vetta '79, cammed C4 LT1, anthracite wrapped, C5 front brakes.
C3 for sale --> KLIK!!!
C3 for sale --> KLIK!!!
- WASyL
- Mechanik/Admin
- Auto:: bmw
- Kontakt:
tpi to nie silnik a rodzaj wtrysku, i jest on beznadziejnie słaby, mały przepływ powietrza nawet po portingu, brak sekwencji i duży wall-wetting powodują słabą ekonomię. jedyne co ratuje ten dolot a komuś na mocy nie zależy to wygląd.andyzo6 pisze:witaj.silniki tpi sa fajne,sporo mocy nisko,tylko traca oddech powyzej 4500 obrotow.powodzenia w poszukiwaniach.
pzdr
- cadillac46
Nie chodziło mi o to, że tam jest coś zaszyte. Ehh... mogłem całe zdanie zaznaczyćaro pisze:w słowie karoseria nie jest zaszyte na stałe, że musi być ze stali...
-
Wiem;) chodzilo o rame naturalniecadillac46 pisze:Karoserii? Wiesz, że one są z tworzywa?adax pisze:Źle napisałem, miało być od 92 LT1
Co do stanu, najważniejsze dla mnie, żeby była bezwypadkowa, silnik, czy skrzynię zawsze można naprawić, a karoserii się już niestety idealnie nigdy nie wyprostuje...
-
wasyl tpi czyli tuned port injection maja wysoki moment obrotowy 350 lb-ft zwlaszcza nisko,wiec nie powiedzialbym ze sa slabe.mialem trans am gta z tym silnikiem,i naprawde niezle tym sie jezdzilo,oczywiscie nie jest to lt1 i ciagnal dobrze do okolo 4500 rpm ,ale do jazdy i lekkich wyglupow wystarczy.za to silnik cross fire injection to inna historia.pzdr.
- WASyL
- Mechanik/Admin
- Auto:: bmw
- Kontakt:
miałem 3 TPI, w każdym oryginalny system dolotowy wypadał z automatu bo to ogranicza silnik, stroję TPI i wiem co gdzie jaką moc generuje i moment, chcesz torque monster do palenia gumy to TPI ideolo ale do każdej większej zabawy ten kolektor to porażkaandyzo6 pisze:wasyl tpi czyli tuned port injection maja wysoki moment obrotowy 350 lb-ft zwlaszcza nisko,wiec nie powiedzialbym ze sa slabe.mialem trans am gta z tym silnikiem,i naprawde niezle tym sie jezdzilo,oczywiscie nie jest to lt1 i ciagnal dobrze do okolo 4500 rpm ,ale do jazdy i lekkich wyglupow wystarczy.za to silnik cross fire injection to inna historia.pzdr.
pzdr
-
a porting fabrycznych runnersów ile daje? Chodzi mi, żeby silnik wyglądał z zewnątrz stockowoWASyL pisze:miałem 3 TPI, w każdym oryginalny system dolotowy wypadał z automatu bo to ogranicza silnik, stroję TPI i wiem co gdzie jaką moc generuje i moment, chcesz torque monster do palenia gumy to TPI ideolo ale do każdej większej zabawy ten kolektor to porażkaandyzo6 pisze:wasyl tpi czyli tuned port injection maja wysoki moment obrotowy 350 lb-ft zwlaszcza nisko,wiec nie powiedzialbym ze sa slabe.mialem trans am gta z tym silnikiem,i naprawde niezle tym sie jezdzilo,oczywiscie nie jest to lt1 i ciagnal dobrze do okolo 4500 rpm ,ale do jazdy i lekkich wyglupow wystarczy.za to silnik cross fire injection to inna historia.pzdr.
pzdr
-
wasyl o tym wlasnie mowie,do wyglupow i lekko ostrej jazdy tpi wystarczy,ale jak chcesz wiecej to trzeba sie troche przy nich pobawic.zalezy do czego beda uzywane,ale nie powiedzialbym ze sa slabe,wszak moment obrotowy to moc i tak na marginesie moj trans am gta z przebiegiem okolo 200000 kilometrow w automacie potrafil spalic gume przy predkosci 40 mil czyli okolo 70 kilometrow ma godzine,i lecial jakies 230 na godzine.corvette z tym silnikiem jest jak podejrzewam troche szybsza,i poleci pewnie blisko 250,wiec nie jest tak zle.ale jesli ktos ma troche wiekszy budzet to z lt1 bedzie naprawde zadowolony.pzdr.
-
takie coś mam na oku:
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Corvet ... 40792.html" onclick="window.open(this.href);return false;
skrzynia sie zgadza, zderzaki poliftowe i najbrzydsze światło przeciwmgielne jakie widziałem kiedykolwiek w Corvette
Cenę mam ustaloną, tylko muszę się ich jeszcze zapytać, czy da radę napisać mniejszą na umowie, bo jak nie to wychodzi za drogo niestety
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Corvet ... 40792.html" onclick="window.open(this.href);return false;
skrzynia sie zgadza, zderzaki poliftowe i najbrzydsze światło przeciwmgielne jakie widziałem kiedykolwiek w Corvette
Cenę mam ustaloną, tylko muszę się ich jeszcze zapytać, czy da radę napisać mniejszą na umowie, bo jak nie to wychodzi za drogo niestety
-
- Auto:: 392 HEMI Scat Pack
Z tym światłem to ktoś miał fantazje
- cadillac46
I z drewnem teżLisiu pisze:Z tym światłem to ktoś miał fantazje
Ale poza tym, to ciekawy egzemplarz - przynajmniej na zdjęciach. Życzę powodzenia.
- aro
- Kontakt:
Adax a nie chciałeś LT1?
C3 for sale --> KLIK!!!
C3 for sale --> KLIK!!!
- cadillac46
Jeśli ta jest z 92 roku, to ma LT1.aro pisze:Adax a nie chciałeś LT1?
- aro
- Kontakt:
wątpię, żeby ktoś posadził TPI na LT1 Dodatkowo moc jest podana z TPI
C3 for sale --> KLIK!!!
C3 for sale --> KLIK!!!
- cadillac46
A nie zwróciłem uwagi na to zdjęcie To chyba nie jest 1992 rok? Chyba, że internet kłamie.
- Rs6plus
- Auto:: ZR-1 LT5 RS4 B5 MTM UR QUATTRO s2 20v T
Tpi w 92r były montowane
-
auto jest z 91, 92 to data pierwszej rejestracji. Troche szkoda, że TPI, ale wszystkiego mieć nie można nie chcę zapeszać na razie, muszę znaleźć kogoś kto tam zadzwoni i porozmawia konkretnie odnośnie tej umowy i paru innych rzeczy, bo jak po niemiecku umiem tylko tamtejsze marki samochodów wymienić