C6 naprawa karoserii
- przemekm
- Auto:: C6
C6 naprawa karoserii
Cześć,
Składam swoją lekko uszkodzoną C6, niestety mam delikatnie uszkodzone nadkole przednie prawe i nie do końca wiem co z tym zrobić(rozklejać i wstawiać nowy element czy naprawiać). Czy jest osoba która doradzi/naprawi lub ma namiary na kompetentne osoby które już takie rzeczy robiły? nie chcę robić "rzeźby", z góry dziękuję za pomoc.
Składam swoją lekko uszkodzoną C6, niestety mam delikatnie uszkodzone nadkole przednie prawe i nie do końca wiem co z tym zrobić(rozklejać i wstawiać nowy element czy naprawiać). Czy jest osoba która doradzi/naprawi lub ma namiary na kompetentne osoby które już takie rzeczy robiły? nie chcę robić "rzeźby", z góry dziękuję za pomoc.
- leta
- Auto:: C7
Re: C6 naprawa karoserii
Oczywiście naprawiaj. Wymiana to ostatecznośc i dużo niepotrzebnej roboty zwłaszcza jeżeli nadkole jest mało uszkodzone.
- Wtss
- Auto:: C5
Nadkole naprawiac? Jak robilem to w hondzie civic to juz uznalem to za druciarstwo, w korwecie juz bym chyba nie bral pod uwage.
W Rockauto sa nowe za $54. Dal bym sobie spokoj i kupil nowke
- Lukas134
- Auto:: Corvette C4 89 & C6 06
Nadkole troszkę droższe bo ok 2000-2500pln używka w Polsce ale raczej też bym wolał kupić używkę niż kleićWtss pisze:Nadkole naprawiac? Jak robilem to w hondzie civic to juz uznalem to za druciarstwo, w korwecie juz bym chyba nie bral pod uwage.
- Wtss
Zaraz zaraz. Mówimy o nadkolu czy błotniku?
- Lukas134
Do C6 nadkole jest droższe niż błotnik w C6 bo do nadkola przekręcasz z przodu i z tylu zakole i na to błotnik to nadkole jest najdroższe z tych gratów
- Wtss
Czyli to nie bedzie ta czesc?
https://www.rockauto.com/en/catalog/che ... fender,823
https://www.rockauto.com/en/catalog/che ... fender,823
- Lukas134
Oczywiście, że nie
- Wtss
A no to trzeba naprawiać
- Nordini
- Toxic Boy
- Auto:: C5R club coupe/convertible
zdecydowanie sugeruję wymienić na całe, na tym opiera się cały ciężar błotnika , lampy i zderzakaprzemekm pisze: ↑19 sty 2019, 21:23Cześć,
Ryzyko uszczęśliwia !
Everything I do, I do it BIG
- leta
Wymiana nadkola to nie jest prosta sprawa naprawdę dużo pracy i łatwo można to zepsuć i dopiero zaczną się schody z ustawieniem błotnika. Do tego koszty nadkola i sam klej ok 600zl. A demontaz starego nadkola to droga przez mękę. Zderzak w niewielkiej części trzyma się na nadkolu. Do tego właściwie naprawione nadkole jest dalej bardzo mocne i sztywne i bez problemu przeniesie wszystkie dotychczasowe obciążenia. Oczywiście mówimy o sytuacji naprawy mało uszkodzonego nadkola a nie zmielonego.Nordini pisze: ↑20 sty 2019, 22:16zdecydowanie sugeruję wymienić na całe, na tym opiera się cały ciężar błotnika , lampy i zderzakaprzemekm pisze: ↑19 sty 2019, 21:23Cześć,
- Nordini
- Toxic Boy
- Auto:: C5R club coupe/convertible
fakt zderzak trzyma się na nim tylko na kilkunastu cm za to obciąża połową swojej uzbrojonej wagi , całą wagą błotnika i lampy..leta pisze: ↑20 sty 2019, 23:43Wymiana nadkola to nie jest prosta sprawa naprawdę dużo pracy i łatwo można to zepsuć i dopiero zaczną się schody z ustawieniem błotnika. Do tego koszty nadkola i sam klej ok 600zl. A demontaz starego nadkola to droga przez mękę. Zderzak w niewielkiej części trzyma się na nadkolu. Do tego właściwie naprawione nadkole jest dalej bardzo mocne i sztywne i bez problemu przeniesie wszystkie dotychczasowe obciążenia. Oczywiście mówimy o sytuacji naprawy mało uszkodzonego nadkola a nie zmielonego.Nordini pisze: ↑20 sty 2019, 22:16zdecydowanie sugeruję wymienić na całe, na tym opiera się cały ciężar błotnika , lampy i zderzakaprzemekm pisze: ↑19 sty 2019, 21:23Cześć,
dlatego napisałem że to tylko moja sugestia ..
co do samej wymiany, trochę chyba wyolbrzymiasz problem, sam zdemontowałem oba przednie nadkola i tylną wannę bez najmniejszych zniszczeń, do ponownego użycia i widziałem w zakładzie blacharskim gdzie dokonuje napraw, jak to było wymieniane w dwóch innych autach.. temat jak najbardziej do ogarnięcia..
a to że kosztuje.. , a no kosztuje.. , ..kolega właśnie naprawia lambo i cieszę się że vetty są takie tanie !
p.s.
za klej do naprawy tego nadkola też trzeba zapłacić
Ryzyko uszczęśliwia !
- leta
Materiały do naprawy nadkola myślę że max 100 zł. Ale każdy ma prawo do swojej opinii i to szanuje☺.
-
Kuba masz 100% racji... Lepienie tego prasowanego tworzywa to lepienie gowna...Nordini pisze: ↑21 sty 2019, 00:21fakt zderzak trzyma się na nim tylko na kilkunastu cm za to obciąża połową swojej uzbrojonej wagi , całą wagą błotnika i lampy..leta pisze: ↑20 sty 2019, 23:43Wymiana nadkola to nie jest prosta sprawa naprawdę dużo pracy i łatwo można to zepsuć i dopiero zaczną się schody z ustawieniem błotnika. Do tego koszty nadkola i sam klej ok 600zl. A demontaz starego nadkola to droga przez mękę. Zderzak w niewielkiej części trzyma się na nadkolu. Do tego właściwie naprawione nadkole jest dalej bardzo mocne i sztywne i bez problemu przeniesie wszystkie dotychczasowe obciążenia. Oczywiście mówimy o sytuacji naprawy mało uszkodzonego nadkola a nie zmielonego.
dlatego napisałem że to tylko moja sugestia ..
co do samej wymiany, trochę chyba wyolbrzymiasz problem, sam zdemontowałem oba przednie nadkola i tylną wannę bez najmniejszych zniszczeń, do ponownego użycia i widziałem w zakładzie blacharskim gdzie dokonuje napraw, jak to było wymieniane w dwóch innych autach.. temat jak najbardziej do ogarnięcia..
a to że kosztuje.. , a no kosztuje.. , ..kolega właśnie naprawia lambo i cieszę się że vetty są takie tanie !
p.s.
za klej do naprawy tego nadkola też trzeba zapłacić
Widzialem niedawno napwawiane zakole... Peka po roku ponad od tego ze blotnik sie go trzyma.. I nie ma na to zasady iz czlowik od produkcji body kit powiedzial ze to nie naprawialne. Co innego zderzak czy blotniki.
- Patryk
Demontowałem i przykleiłem trzy nadkola to chyba jestem zawodowcem Pracochłonne ale do zrobienia. Wrzuć fotke jak to jest pęknięte i gdzie , będzie łatwiej coś doradzić.
- przemekm
- Auto:: C6
Panowie, dzięki za podpowiedzi. Koszt używanego nadkola w PL to 2700 - 3500, więc jak bym kupował to raczej z USA, wyeliminuje ewentualne uszkodzenia podczas demontażu. Przeszła mi przez myśl naprawa bo tragicznie to nie wygląda, a znajomy mi podpowiada, że jest to do zrobienia... i tak się teraz zastanawiam za ile i czy warto.
tak wygląda uszkodzenie:
https://zapodaj.net/6742a671e68d0.jpg.html
tak wyglądało uszkodzenie bez zdemontowanych części:
https://zapodaj.net/fb795b67217ab.jpg.html
tak wygląda uszkodzenie:
- Patryk
ja bym chyba naprawiał na aucie.przemekm pisze: ↑22 sty 2019, 09:17Panowie, dzięki za podpowiedzi. Koszt używanego nadkola w PL to 2700 - 3500, więc jak bym kupował to raczej z USA, wyeliminuje ewentualne uszkodzenia podczas demontażu. Przeszła mi przez myśl naprawa bo tragicznie to nie wygląda, a znajomy mi podpowiada, że jest to do zrobienia... i tak się teraz zastanawiam za ile i czy warto.
tak wygląda uszkodzenie:
- Andrzej5700
- Auto:: '79 '90 '90 '91 '91 '03 '03
Jeśli to jeszcze org. od nowości to też bym chyba radził naprawić te...
'91 Z07 Supercharger ... '91 ZR-1 ... '03 Z06 Ls7
- Dziewczynka17
- Auto:: Corvette c5,aston martin, impreza sti
patryk
hej
podpowiedz proszę jaki klej użyć do nadkola w corvette c5 . znazlam wątek ze już to robiłeś , i czym najlepiej je odciąć od podłużnicy , bo ten klej oryginalny jest bardzo twardy
hej
podpowiedz proszę jaki klej użyć do nadkola w corvette c5 . znazlam wątek ze już to robiłeś , i czym najlepiej je odciąć od podłużnicy , bo ten klej oryginalny jest bardzo twardy