Hej
- Amfiria
- Auto:: C3
- Kontakt:
Hej
Hejka.
Znalazłam się tutaj chyba z tego samego powodu co wszyscy - miłości do marki
Nie cierpię pisać o sobie, powiem więc tyle, że od dziecka marzę o C3 i postanowiłam w tym roku (przy dobrych wiatrach) spełnić to marzenie.
Kto wie - może znajdę ją właśnie tu?
Znalazłam się tutaj chyba z tego samego powodu co wszyscy - miłości do marki
Nie cierpię pisać o sobie, powiem więc tyle, że od dziecka marzę o C3 i postanowiłam w tym roku (przy dobrych wiatrach) spełnić to marzenie.
Kto wie - może znajdę ją właśnie tu?
- cyvik
Re: Hej
Jestem biedakiem, wiec kupiłem c4 za 26000 zl. Dołożyłem już 13000 zl i nadal nie wygląda na świetną. Gdybym miał pieniądze kupiłbym jakąś forumową albo szukał drogiej i szarpał cenę. W Polsce vette są najtańsze a i tak długo się sprzedają.
Jeśli cię stać to nie oszczędzaj jak ja i czekaj na okazję. Pewnie się jakaś trafi.
Ale to pewnie już wiesz.
Jeśli cię stać to nie oszczędzaj jak ja i czekaj na okazję. Pewnie się jakaś trafi.
Ale to pewnie już wiesz.
- Amfiria
- Kontakt:
No ja jeszcze nie mogę nawet zobaczyć tych forumowych bo musze mieć 5 postów i prosić o hasłocyvik pisze: Gdybym miał pieniądze kupiłbym jakąś forumową albo szukał drogiej i szarpał cenę.
W starych tematach foty poznikały (pewnie temu że photobuckety czy inne- nie wiem jak to tam się nazywa, zrobiły sie płatne?).
Czy po prostu jako nowa nie mogę zobaczyć?
Tak więc nawet nie wiem co tu macie.
Była taka jedna... Idealna... Tak mi sie przynajmniej wydaje, bo zniknęła zanim zdążyłam ją pojechać obejrzeć
- aro
- Auto:: Vette '79
- Kontakt:
jak chcesz wycackaną to pewnie z 70 w górę trzeba położyć, a cukiereczki to i 100 a i tak pewnie puryści znajdą coś do przyczepienia sięAria pisze:Tak szybko sie nie zrażam.cyvik pisze:Seba pisze:(...) tylko za odpowiednią cenę
a jaka jest ta "odpowiednia cena" ?
To wcale nie jest powiedziane że musi być krajowa
mimo wszystko witaj
ja na przykład swoją sprzedaję za 57 ale jest w niej sporo do zrobienia, ale sporo zostało zrobione. ogólnie słaby ze mnie sprzedawca, bo sprzedawać mi się nawet nie chce
The tendency is to push it as far as you can.
Vetta '79, cammed C4 LT1, anthracite wrapped, C5 front brakes.
C3 for sale --> KLIK!!!
C3 for sale --> KLIK!!!
- Amfiria
- Kontakt:
To wszystko zależy co znaczy "sporo do zrobienia"? Co na przykład?aro pisze:(...)ja na przykład swoją sprzedaję za 57 ale jest w niej sporo do zrobienia, ale sporo zostało zrobione. ogólnie słaby ze mnie sprzedawca, bo sprzedawać mi się nawet nie chce
Nie musi być wycackana. Wiadomo ile radości sprawia jak można coś samemu zrobić. Byle nie była zdziadowana... ale takich tu nie ma - prawda?
Nie będę się tutaj otwierała teraz jaki mam budżet. To wszystko wyjdzie w praniu bo czasami jest miłość od pierwszego wejrzenia i nic innego się nie liczy
Szukam czegoś fajnego tak najlepiej do 77roku. Coupe w manualu.
Ale czy na tym się skończy to czas pokaże.
- aro
- Kontakt:
- Amfiria
- Kontakt:
To chyba nie tak źle?aro pisze:na przykład wnętrze, część uszczelek, ciśnienie w lampach...
Piszę chyba, bo jestem zielona w temacie. (po to tu zresztą jestem).
Ile myślisz w wypadku Twojej trzeba jeszcze włożyć "żeby był Pan zadowolony" ?
Jak w ogóle w PL z częściami? Trzeba sprowadzać czy jest jakiś rozsądny dostęp?
Mnie przerażają głównie jakieś mechaniczne problemy czy nawet sama rama.
Na dobrego lakiernika czy tapicera to zawsze można kasę odłożyć.
Ale na kupno total projektu nawet w dobrej kasie chyba bym się nie zdecydowała....
-
Nie strasze;) c3 wiadomo ze mega tylko wiesz jak jest wszystko $$$$ ale czasem mozna przeplaciccyvik pisze:Seba nie strasz koleżanki.Seba pisze:Witaj.. C3 w mega idealnym stanie w PL bd ciężki temat. I pisane ze sa idealne to sciema..
C3 są i to w dobrym i bardzo dobry stanie. tylko za odpowiednią cenę
- aro
- Kontakt:
ja już jestem zadowolony ze swojej vetty mnie tam jebie czy mam przedarty fotelAria pisze:To chyba nie tak źle?aro pisze:na przykład wnętrze, część uszczelek, ciśnienie w lampach...
Piszę chyba, bo jestem zielona w temacie. (po to tu zresztą jestem).
Ile myślisz w wypadku Twojej trzeba jeszcze włożyć "żeby był Pan zadowolony" ?
Jak w ogóle w PL z częściami? Trzeba sprowadzać czy jest jakiś rozsądny dostęp?
Mnie przerażają głównie jakieś mechaniczne problemy czy nawet sama rama.
Na dobrego lakiernika czy tapicera to zawsze można kasę odłożyć.
Ale na kupno total projektu nawet w dobrej kasie chyba bym się nie zdecydowała....
a pytanie ile trzeba włożyć nie ma najmniejszego sensu, bo jeden zrobi środek za 3kpln a drugi za 13kpln
dostęp do części jest dokładnie taki sam jak w stanach tyle ze my musimy więcej zapłacić i dłużej czekać
The tendency is to push it as far as you can.
C3 for sale --> KLIK!!!
C3 for sale --> KLIK!!!
- stilo5
- Auto:: C3 Rolls-Royce Harley exarmy
Witam,
Ja podobnie szukalem c3... Oczywiscie sa rozne modyfikacje w czasie produkcji c3 i sa niewielkie roznice w wygladzie.
Poczatkowo chcialem c3 z 1970-1973- wieksza moc i maja chromowane zderzaki. Niestety nie udalo sie znalezc egzemplarza w rozsadnym stanie. Wazna dla mnie rowniez byla zgodnosc koloru lakieru i tapicerki z tym co zostalo wyprodukowane.
Raczej szukalem auta bez przerobek- w oryginalnym wyposazeniu, bez modyfikacji.
Dodam ze szukalem tez za granica. Bez powodzenia.
Wkoncu znalazlem c3 z 1977. Teraz czekam na dokonczenie pewnych rzeczy i bedzie mozna sie przejechac:)
Powodzenia.
Ja podobnie szukalem c3... Oczywiscie sa rozne modyfikacje w czasie produkcji c3 i sa niewielkie roznice w wygladzie.
Poczatkowo chcialem c3 z 1970-1973- wieksza moc i maja chromowane zderzaki. Niestety nie udalo sie znalezc egzemplarza w rozsadnym stanie. Wazna dla mnie rowniez byla zgodnosc koloru lakieru i tapicerki z tym co zostalo wyprodukowane.
Raczej szukalem auta bez przerobek- w oryginalnym wyposazeniu, bez modyfikacji.
Dodam ze szukalem tez za granica. Bez powodzenia.
Wkoncu znalazlem c3 z 1977. Teraz czekam na dokonczenie pewnych rzeczy i bedzie mozna sie przejechac:)
Powodzenia.
- Amfiria
- Kontakt:
Dzięki stilo5stilo5 pisze:(...) Powodzenia.
Ja trochę siedziałam na corvette forum USA i właśnie tam sobie zwizualizowałam to czego chcę.
Tak jak piszesz 70-73 najlepiej <3 piękne są <3 ale co tu dużo mówić - mało i biedne... więc staram się myśleć bardziej realnie.
Chcę do 77 bo tak po prostu wnętrze bardziej mi się podoba, no i ta pionowa szyba. Nawet z silnikiem nie będę wybrzydzała, wiadomo - gdyby się trafiło to super, ale ostatnia na którą "byłam skłonna, ale ktoś mnie ubiegł" to było L48 z 75. i i tak bym kochała
Rozglądam się non stop - wszędzie.
W UK bywa ich całkiem sporo. Na włoskich giełdach też trochę większy wybór. Coś było w Szwecji, na Litwie i na Węgrzech, ale nic na tyle wow żeby rzucić wszystko i jechać...
W końcu zarejestrowałam się tutaj
Szukam dalej. Wierzę że jak i Ty znajdę
- stilo5
- Auto:: C3 Rolls-Royce Harley exarmy
Troche czasu potrzeba poswiecic na znalezienie.
Zgadza sie ze model do 1977 ma pionowa szybe i troche inna deske- zegary.
W UK ciezko cos znalezc w dobrym stanie- nawet jak sa swiezo po lakierowaniu- to jest katastrofa. Ogladalem i nic ciekawego nie bylo a ceny dosc wysokie.
Marzylem o zoltej- ale na zdjeciach wygladala super a w rzeczywistosci to zupelnie inaczej:( Na allegro jest jedna zolta a teraz chyba nawet dwie:)
Zastanawialem sie nad biala- jedna z nielicznych miala kolor nadwozia i wnetrza zgodne z tabliczka...
Myslalem o 7.4 silniku (1971 i manualna skrzynia) ale do dzisiaj nie otrzymalem zdjec elementow o ktore prosilem wiec zrezygnowalem...
Wiec wybor padl na rocznik 1977 i manualna skrzynie- L48:)
Teraz czas na male poprawki i szukanie czesci zeby ja ulepszyc i byla jak najbardziej oryginalna:)
Zgadza sie ze model do 1977 ma pionowa szybe i troche inna deske- zegary.
W UK ciezko cos znalezc w dobrym stanie- nawet jak sa swiezo po lakierowaniu- to jest katastrofa. Ogladalem i nic ciekawego nie bylo a ceny dosc wysokie.
Marzylem o zoltej- ale na zdjeciach wygladala super a w rzeczywistosci to zupelnie inaczej:( Na allegro jest jedna zolta a teraz chyba nawet dwie:)
Zastanawialem sie nad biala- jedna z nielicznych miala kolor nadwozia i wnetrza zgodne z tabliczka...
Myslalem o 7.4 silniku (1971 i manualna skrzynia) ale do dzisiaj nie otrzymalem zdjec elementow o ktore prosilem wiec zrezygnowalem...
Wiec wybor padl na rocznik 1977 i manualna skrzynie- L48:)
Teraz czas na male poprawki i szukanie czesci zeby ja ulepszyc i byla jak najbardziej oryginalna:)