Cześć!
-
Cześć!
Kupiłem w US C4. Wariant kolorystyczny dość oklepany - czerwona... No ale mając do wyboru: kolor albo stan techniczny zawsze wybieram to drugie. Dopiero szykowana do transportu ale zgłębiam temat już teraz, przygotowując się na potencjalne problemy. Liczę na pomoc bardziej doświadczonych forumowiczów Póki co jestem trochę przerażony formalnościami jakie mnie czekają no i kosztami jakie jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że uporam się ze wszystkim przed latem i będę mógł choć kilka razy nacieszyć się w tym roku nabytkiem. Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze!
-
- Auto:: Corvette C5
Re: Cześć!
Witam, powodzenia życzę. Akurat pół roku temu ściągnąłem C5, już prawie naprawiona i bedę rejestrował. Poczytaj, bo jakbyś chciał rejestrować na zabytek to ponoć nie trzeba płacić akcyzy a to spora gotówka. Najlepiej skontaktować się z firmami, które pomagają w ogarnięciu takich tablic:)
-
Dzięki, tak właśnie zrobiłem planując zakup auta. Auto jest z roku 1990 i będzie miało żółte blachy. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo z naszymi urzędami to nigdy nic nie wiadomo
-
- Auto:: Corvette C5
elegancko, ja myslalem, że uda mi się C5 wrzucić na zabytek bo wersja na 50lecie itd ale nie ma szans, musi być wiek, więc czekam:D
-
Z tym wiekiem to powariowali, w którymś z województw - nie pamiętam którym - ustalili parę tygodni temu minimalny wiek na zabytek 40 lat. I oczywiście trylion innych warunków do spełnienia. Żeby przypadkiem zbyt dużo aut nie mogło bezkarnie jeździć po czystych, wypełnionych kwitnącymi kwiatami i śpiewem ptaków Strefach Czystego Powietrza...
-
- Auto:: Corvette C3
Cześć,
Ja co prawda posiadam C3 ('79), ale też walczę o żółte blachy. Aktualnie wniosek jest u konserwatora zabytków. Akcyzy nie ma i trzeba wystąpić do US o zwolnienie - druk WZBO.
Powodzenia i cierpliwości z odrestaurowywaniem auta.
Ja co prawda posiadam C3 ('79), ale też walczę o żółte blachy. Aktualnie wniosek jest u konserwatora zabytków. Akcyzy nie ma i trzeba wystąpić do US o zwolnienie - druk WZBO.
Powodzenia i cierpliwości z odrestaurowywaniem auta.