Witam wszystkich

Tutaj się witamy :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adam
Auto:: Corvette C5

Witam wszystkich

Post autor: Adam » 04 sie 2017, 22:49

Cześć,
Chcę dołączyć do Was. Marzenie to c3, ale c5 ze względu na rozmiar kabiny i podobne ceny jest moim wyborem. Czy ktoś coś poleca? Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
stilo5
Auto:: C3 Rolls-Royce Harley exarmy

Re: Witam wszystkich

Post autor: stilo5 » 05 sie 2017, 13:55

Witaj,
C3 sa piekne. Wlasnie taka zakupilem.
Nie bede nia jezdzil na codzien wiec jak cos to c5 lepszy wybor do jazdy codziennej.
Powodzenia w poszukiwaniach.

Awatar użytkownika
Adam

Post autor: Adam » 05 sie 2017, 20:45

Cześć,
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette. Do końca 5 dni i jest w moim garażu. Postaram się dać znać. Miło do Was dołączyć.

Awatar użytkownika
Pafu
Z06 Addicted
Auto:: C6 Z06 BLACK LSX
Kontakt:

Post autor: Pafu » 05 sie 2017, 21:38

Witam;-)

Awatar użytkownika
Amfiria
Auto:: C3
Kontakt:

Post autor: Amfiria » 05 sie 2017, 23:23

Adam pisze:Cześć,
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette.(...)
Tak samo marzyłam, :roll: zakupiłam C3 i dopiero teraz walczę z kwestią mojego wzrostu :lol: Walka nierówna ale dam radę ;)
Witaj i powodzenia!

Awatar użytkownika
cyvik

Post autor: cyvik » 06 sie 2017, 00:22

Aria pisze:
Adam pisze:Cześć,
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette.(...)
Tak samo marzyłam, :roll: zakupiłam C3 i dopiero teraz walczę z kwestią mojego wzrostu :lol: Walka nierówna ale dam radę ;)
Witaj i powodzenia!
to jak nic masz 193-196 cm

Awatar użytkownika
Lopez

Post autor: Lopez » 06 sie 2017, 09:28

Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko. :D

Awatar użytkownika
Amfiria
Kontakt:

Post autor: Amfiria » 06 sie 2017, 10:08

cyvik pisze: to jak nic masz 193-196 cm
Właśnie w 2 stronę... Mam 160 cm :P Dostaję do pedałów, ale..
Dodatkowe 10 cm do przodu i 5 w górę byłoby zbawienne.

Awatar użytkownika
Adam

Post autor: Adam » 06 sie 2017, 14:09

196 i miejsca akurat. Wybrałem automat bo jest mi z nim wygodniej a z katowania wyrosłem już dawno.

Awatar użytkownika
cadillac46

Post autor: cadillac46 » 06 sie 2017, 16:02

Aria pisze:
cyvik pisze: to jak nic masz 193-196 cm
Właśnie w 2 stronę... Mam 160 cm :P Dostaję do pedałów, ale..
Dodatkowe 10 cm do przodu i 5 w górę byłoby zbawienne.
To C4 była by w sam raz ;)

Awatar użytkownika
vette
Auto:: C4 35th #1179

Post autor: vette » 06 sie 2017, 17:06

Witaj

Awatar użytkownika
Scrambler
Auto:: Firebird Trans Am 6.0 manual

Post autor: Scrambler » 07 sie 2017, 23:06

Lopez pisze:Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko. :D
Wychodzi na to, że jestem mało proporcjonalny. Znaczenie ma też sam rozmiar głowy. Przy moich 187 cm mierzyłem się ostatnio w C3/4/5 i jak z miejscem na nogi/ręce było jeszcze OK, tak z głową to tragedia (szczególnie w C4). Mówię tu o wyprostowanej sylwetce, teoretycznie mógłbym jeździć lekko pochylony, ale jeździłem już na dłuższych trasach Jeepem GC WJ w ten sposób (mimo odsuniętego do tyłu i opuszczonego fotela linia moich oczu była na podsufitce, jak byłem wyprostowany), ale to było męczące i kończyło się bólem karku. Na prawdę szkoda, bo w planach miałem Vette. Jeszcze jest nadzieja, że w C6/7 jest trochę lepiej. Dla porównania w Trans Amie mam spory luz nad głową i może nawet w kasku na torze dam radę...

Awatar użytkownika
Amfiria
Kontakt:

Post autor: Amfiria » 07 sie 2017, 23:16

cadillac46 pisze:To C4 była by w sam raz ;)
Była brana pod uwagę <3 ale co zrobić jak C3 była tą jedyną :roll: ;)

Awatar użytkownika
Lopez

Post autor: Lopez » 08 sie 2017, 09:24

Scrambler pisze:
Lopez pisze:Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko. :D
Wychodzi na to, że jestem mało proporcjonalny. Znaczenie ma też sam rozmiar głowy. Przy moich 187 cm mierzyłem się ostatnio w C3/4/5 i jak z miejscem na nogi/ręce było jeszcze OK, tak z głową to tragedia (szczególnie w C4). Mówię tu o wyprostowanej sylwetce, teoretycznie mógłbym jeździć lekko pochylony, ale jeździłem już na dłuższych trasach Jeepem GC WJ w ten sposób (mimo odsuniętego do tyłu i opuszczonego fotela linia moich oczu była na podsufitce, jak byłem wyprostowany), ale to było męczące i kończyło się bólem karku. Na prawdę szkoda, bo w planach miałem Vette. Jeszcze jest nadzieja, że w C6/7 jest trochę lepiej. Dla porównania w Trans Amie mam spory luz nad głową i może nawet w kasku na torze dam radę...
Chyba rzeczywiście tak jest, bo ja przy tym samym praktycznie wzroście mieszczę się w C5 w kapeluszu i sporo miejsca mi jeszcze zostaje. Można jeszcze spróbować wywalić seryjne fotele i poszukać takich, na których siedzi się niżej.

Awatar użytkownika
Scrambler
Auto:: Firebird Trans Am 6.0 manual

Post autor: Scrambler » 08 sie 2017, 11:27

Lopez pisze:
Scrambler pisze:
Chyba rzeczywiście tak jest, bo ja przy tym samym praktycznie wzroście mieszczę się w C5 w kapeluszu i sporo miejsca mi jeszcze zostaje. Można jeszcze spróbować wywalić seryjne fotele i poszukać takich, na których siedzi się niżej.
Raczej nie będę wywalał kasy na auto, żeby potem kombinować z fotelami i liczyć, że będzie OK. Zastanawia mnie natomiast jak Michael Jordan się mieścił w swojej C4 (przy blisko 2m. wzrostu). Ludzie na forach sprzeczają się, że miał jakiś customowy fotel właśnie, ale nigdzie nie znalazłem zdjęć środka. Mimo wszystko wydaje mi się, że miał auto bo mu się podobało, jeździć za dużo nie jeździł bo i tak jak wiadomo nie miał na to w sezonie czasu.

Awatar użytkownika
Adam

Post autor: Adam » 08 sie 2017, 22:16

Zrobilem dzis 350 km. Powiem tyle: c5 jest ok. Sa wygodniejsze auta i bardziej komfortowe. Ale caloksztalt c5 jest zacny.

Awatar użytkownika
Nordini
Toxic Boy
Auto:: C5R club coupe/convertible

Post autor: Nordini » 09 sie 2017, 20:36

cześć Adam , gratki zakupu ;)

my już się zgadaliśmy , więc do zobaczenia jak najszybciej na jakimś wspólnym corvettowym spotkaniu :)
Ryzyko uszczęśliwia !
Everything I do, I do it BIG

Obrazek
Obrazek

Frampolanin

Post autor: Frampolanin » 11 sie 2017, 21:57

Może napiszesz coś więcej o swoim nowym nabytku?

Awatar użytkownika
Adam

Post autor: Adam » 12 sie 2017, 18:32

Czerwona, automat, targa, bez modyfikacji, o takiej marzyłem ostatni rok produkcji c5

Awatar użytkownika
Shog80
Auto:: C5 stroker 403"

Post autor: Shog80 » 13 sie 2017, 12:15

gratulację, zapodaj jakieś zdjęcia

ODPOWIEDZ