Witam wszystkich
- Adam
- Auto:: Corvette C5
Witam wszystkich
Cześć,
Chcę dołączyć do Was. Marzenie to c3, ale c5 ze względu na rozmiar kabiny i podobne ceny jest moim wyborem. Czy ktoś coś poleca? Z góry dziękuję.
Chcę dołączyć do Was. Marzenie to c3, ale c5 ze względu na rozmiar kabiny i podobne ceny jest moim wyborem. Czy ktoś coś poleca? Z góry dziękuję.
- stilo5
- Auto:: C3 Rolls-Royce Harley exarmy
Re: Witam wszystkich
Witaj,
C3 sa piekne. Wlasnie taka zakupilem.
Nie bede nia jezdzil na codzien wiec jak cos to c5 lepszy wybor do jazdy codziennej.
Powodzenia w poszukiwaniach.
C3 sa piekne. Wlasnie taka zakupilem.
Nie bede nia jezdzil na codzien wiec jak cos to c5 lepszy wybor do jazdy codziennej.
Powodzenia w poszukiwaniach.
- Adam
Cześć,
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette. Do końca 5 dni i jest w moim garażu. Postaram się dać znać. Miło do Was dołączyć.
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette. Do końca 5 dni i jest w moim garażu. Postaram się dać znać. Miło do Was dołączyć.
- Pafu
- Z06 Addicted
- Auto:: C6 Z06 BLACK LSX
- Kontakt:
- Amfiria
- Auto:: C3
- Kontakt:
Tak samo marzyłam, zakupiłam C3 i dopiero teraz walczę z kwestią mojego wzrostu Walka nierówna ale dam radęAdam pisze:Cześć,
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette.(...)
Witaj i powodzenia!
- cyvik
to jak nic masz 193-196 cmAria pisze:Tak samo marzyłam, zakupiłam C3 i dopiero teraz walczę z kwestią mojego wzrostu Walka nierówna ale dam radęAdam pisze:Cześć,
O gustach trudno rozmawiać. C3 mi się podoba bardziej. C5 to wybór podyktowany moim wzrostem i chęcią spełnienia marzeń o posiadaniu vette.(...)
Witaj i powodzenia!
- Lopez
Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko.
- Amfiria
- Kontakt:
Właśnie w 2 stronę... Mam 160 cm Dostaję do pedałów, ale..cyvik pisze: to jak nic masz 193-196 cm
Dodatkowe 10 cm do przodu i 5 w górę byłoby zbawienne.
- Adam
196 i miejsca akurat. Wybrałem automat bo jest mi z nim wygodniej a z katowania wyrosłem już dawno.
- cadillac46
To C4 była by w sam razAria pisze:Właśnie w 2 stronę... Mam 160 cm Dostaję do pedałów, ale..cyvik pisze: to jak nic masz 193-196 cm
Dodatkowe 10 cm do przodu i 5 w górę byłoby zbawienne.
- vette
- Auto:: C4 35th #1179
Witaj
- Scrambler
- Auto:: Firebird Trans Am 6.0 manual
Wychodzi na to, że jestem mało proporcjonalny. Znaczenie ma też sam rozmiar głowy. Przy moich 187 cm mierzyłem się ostatnio w C3/4/5 i jak z miejscem na nogi/ręce było jeszcze OK, tak z głową to tragedia (szczególnie w C4). Mówię tu o wyprostowanej sylwetce, teoretycznie mógłbym jeździć lekko pochylony, ale jeździłem już na dłuższych trasach Jeepem GC WJ w ten sposób (mimo odsuniętego do tyłu i opuszczonego fotela linia moich oczu była na podsufitce, jak byłem wyprostowany), ale to było męczące i kończyło się bólem karku. Na prawdę szkoda, bo w planach miałem Vette. Jeszcze jest nadzieja, że w C6/7 jest trochę lepiej. Dla porównania w Trans Amie mam spory luz nad głową i może nawet w kasku na torze dam radę...Lopez pisze:Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko.
- Amfiria
- Kontakt:
Była brana pod uwagę <3 ale co zrobić jak C3 była tą jedynącadillac46 pisze:To C4 była by w sam raz
- Lopez
Chyba rzeczywiście tak jest, bo ja przy tym samym praktycznie wzroście mieszczę się w C5 w kapeluszu i sporo miejsca mi jeszcze zostaje. Można jeszcze spróbować wywalić seryjne fotele i poszukać takich, na których siedzi się niżej.Scrambler pisze:Wychodzi na to, że jestem mało proporcjonalny. Znaczenie ma też sam rozmiar głowy. Przy moich 187 cm mierzyłem się ostatnio w C3/4/5 i jak z miejscem na nogi/ręce było jeszcze OK, tak z głową to tragedia (szczególnie w C4). Mówię tu o wyprostowanej sylwetce, teoretycznie mógłbym jeździć lekko pochylony, ale jeździłem już na dłuższych trasach Jeepem GC WJ w ten sposób (mimo odsuniętego do tyłu i opuszczonego fotela linia moich oczu była na podsufitce, jak byłem wyprostowany), ale to było męczące i kończyło się bólem karku. Na prawdę szkoda, bo w planach miałem Vette. Jeszcze jest nadzieja, że w C6/7 jest trochę lepiej. Dla porównania w Trans Amie mam spory luz nad głową i może nawet w kasku na torze dam radę...Lopez pisze:Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko.
- Scrambler
- Auto:: Firebird Trans Am 6.0 manual
Raczej nie będę wywalał kasy na auto, żeby potem kombinować z fotelami i liczyć, że będzie OK. Zastanawia mnie natomiast jak Michael Jordan się mieścił w swojej C4 (przy blisko 2m. wzrostu). Ludzie na forach sprzeczają się, że miał jakiś customowy fotel właśnie, ale nigdzie nie znalazłem zdjęć środka. Mimo wszystko wydaje mi się, że miał auto bo mu się podobało, jeździć za dużo nie jeździł bo i tak jak wiadomo nie miał na to w sezonie czasu.Lopez pisze:Chyba rzeczywiście tak jest, bo ja przy tym samym praktycznie wzroście mieszczę się w C5 w kapeluszu i sporo miejsca mi jeszcze zostaje. Można jeszcze spróbować wywalić seryjne fotele i poszukać takich, na których siedzi się niżej.Scrambler pisze:Wychodzi na to, że jestem mało proporcjonalny. Znaczenie ma też sam rozmiar głowy. Przy moich 187 cm mierzyłem się ostatnio w C3/4/5 i jak z miejscem na nogi/ręce było jeszcze OK, tak z głową to tragedia (szczególnie w C4). Mówię tu o wyprostowanej sylwetce, teoretycznie mógłbym jeździć lekko pochylony, ale jeździłem już na dłuższych trasach Jeepem GC WJ w ten sposób (mimo odsuniętego do tyłu i opuszczonego fotela linia moich oczu była na podsufitce, jak byłem wyprostowany), ale to było męczące i kończyło się bólem karku. Na prawdę szkoda, bo w planach miałem Vette. Jeszcze jest nadzieja, że w C6/7 jest trochę lepiej. Dla porównania w Trans Amie mam spory luz nad głową i może nawet w kasku na torze dam radę...Lopez pisze:Niekoniecznie chodzi o sam wzrost, to jest często kwestia proporcji w budowie ciała, ja mam prawie 190 cm, kiedyś miałem mazdę mx-5 i mieściłem się do niej bez problemu, natomiast kumpel, który nie ma chyba nawet 180 cm, ale bardzo długi tułów w porównaniu z nogami nie mieścił się do środka bez zgiętej szyi, bo dla niego dach był za nisko.
- Adam
Zrobilem dzis 350 km. Powiem tyle: c5 jest ok. Sa wygodniejsze auta i bardziej komfortowe. Ale caloksztalt c5 jest zacny.
- Nordini
- Toxic Boy
- Auto:: C5R club coupe/convertible
cześć Adam , gratki zakupu
my już się zgadaliśmy , więc do zobaczenia jak najszybciej na jakimś wspólnym corvettowym spotkaniu
my już się zgadaliśmy , więc do zobaczenia jak najszybciej na jakimś wspólnym corvettowym spotkaniu
Ryzyko uszczęśliwia !
Everything I do, I do it BIG
Everything I do, I do it BIG
-
Może napiszesz coś więcej o swoim nowym nabytku?
- Adam
Czerwona, automat, targa, bez modyfikacji, o takiej marzyłem ostatni rok produkcji c5
- Shog80
- Auto:: C5 stroker 403"
gratulację, zapodaj jakieś zdjęcia