Dzień dobry!
-
Dzień dobry!
Chciałem się przywitać z zacnym gronem. Zapisałem się do tego forum z powodu dość nietypowej sytuacji. Moje zainteresowanie Corvettami było zerowe do wczoraj. Spotkałem się z bratem mojej mamy, który mieszka w Stanach od 35 lat (przyjechał w podróż sentymentalna do Polski, ponieważ przechodzi na emeryturę). Okazało się, że od 1986 r. jest właścicielem Corvetty, od nowości, która praktycznie od tego czasu stoi u niego w garażu z okazjonalnymi momentami wyjazdów. Postanowił podarować mi tę Corvettę (stwierdził, że jej nigdy nie sprzeda, tylko podaruje w odpowiednie ręce i tak wymyślił, że to będę ja). Musi nad nią trochę popracować tam na miejscu i w nowym roku prześle do Polski,. Więcej szczegółów nie chciał powiedzieć, a mi niezręcznie było pytać.
Wygląda na to, że będę właścicielem takiego samochodu, być może dość długo, bo oczywiście za jego życia nie będę mógł jej sprzedać, a jest dość zdrowy i ma się całkiem dobrze. A może się zaprzyjaźnię z Corvettą i też kiedyś oddam w "dobre ręce". Jak poczytałem i pooglądałem sobie na forum te Wasze cacka, to mi się czas zaczął dłużyć. Toż to cudeńko nieziemskie ta Corvetta, a brzmienie to poezja dla uszu (słuchałem chyba z godzinę pracy różnych Corvett na YouTube, a mógłbym całe popołudnie). Jeszcze nie widziałem na żywca, ale to przede mną. Pozdrawiam wszystkich.
Wygląda na to, że będę właścicielem takiego samochodu, być może dość długo, bo oczywiście za jego życia nie będę mógł jej sprzedać, a jest dość zdrowy i ma się całkiem dobrze. A może się zaprzyjaźnię z Corvettą i też kiedyś oddam w "dobre ręce". Jak poczytałem i pooglądałem sobie na forum te Wasze cacka, to mi się czas zaczął dłużyć. Toż to cudeńko nieziemskie ta Corvetta, a brzmienie to poezja dla uszu (słuchałem chyba z godzinę pracy różnych Corvett na YouTube, a mógłbym całe popołudnie). Jeszcze nie widziałem na żywca, ale to przede mną. Pozdrawiam wszystkich.
- Lopez
Re: Dzień dobry!
Cześć! Niezła historia, kiedy byłem dzieckiem marzyłem, że kiedyś może odnajdę jakiegoś bogatego krewnego w Stanach, który podaruje mi w spadku dolary czy też jakiś odjechany wózek, niestety tak się nie stało i musiałem na wszystko zarobić sam. Gratuluję, fajnie Ci się trafiło.
-
Ja nie marzyłem nigdy o takim prezencie, ani nawet o bogatym wujku w Stanach. To zdarzenie, które mnie zadziwia i właściwie jest dla mnie dość kłopotliwe. Jak byłem młody, to marzyłem o kupnie jakiegoś kultowego samochodu, ale na wszystko co mam zapracowałem ciężką pracą. Teraz, gdy mogę sobie pozwolić na kupno dowolnego modelu, to mnie spotyka takie wyróżnienie. Jestem wdzięczny.
-
- Auto:: Corvette C5, Superb II,Audi Q7, Megane
Powitać
- Andrzej5700
- Auto:: '79 '90 '90 '91 '91 '03 '03
Witaj,
Ciekawa historia trochę jak z bajki...
czekamy na fotki
Ciekawa historia trochę jak z bajki...
czekamy na fotki
'91 Z07 Supercharger ... '91 ZR-1 ... '03 Z06 Ls7
- smerf
- Auto:: Corvette C5-coupe/manual-wersja Europa
Ale ci się trafiło ,jak ślepej kurze powodzenia ........
Galeria zdjęć C5 http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zobaczymy czy to wszystko dojdzie do realizacji. Jest obietnica. Ja zbieram wiedzę, informacje i namiary na ewentualne warsztaty specjalistyczne. Trochę się podjarałem tym pomysłem. Szczerze powiem, że wolałbym żeby Corvette wyszykować tam w Stanach na cacko i będę wujaszka wspierał, również finansowo (bo przecież wiekowa jest).
- zietek
- Auto:: corvette C4
- Kontakt:
-
- Auto:: Camaro Z28 LS1
Witaj
Bomba historia
Zachowaj prawa autorskie do filmu
Bomba historia
Zachowaj prawa autorskie do filmu
- vette